Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC обвини 2 компании в измама с участието на стабилната монета TrueUSD

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) упрекна фирмите TrueCoin и TrustToken, че са взели участие в лъжливи, нерегистрирани продажби на капиталови контракти, свързани със стабилната монета TrueUSD (TUSD).

Освен това се твърди , че фирмите са заблуждавали обществеността по отношение на поддръжката на стабилната монета, както се показва в изказване от 24 септември.

Без да признават или отхвърлят обвиняванията, TrueCoin и TrustToken се съгласиха да се спогодят със SEC, като дадоха единодушието си за правосъдни забрани и цивилен наказания в размер на $163,766 всяка. Освен това TrueCoin ще заплати $340,930 за освобождение от отговорност и $31,538 за лихви, при изискване че бъдат утвърдени от съда.

В жалбата на SEC се твърди, че TrueCoin и TrustToken подправено са рекламирали TUSD като изцяло обезпечена с американски долари или еквивалентни активи, до момента в който забележителна част от нея в действителност е била вложена във високорисков офшорен фонд.

Към март 2022 година повече от $500 милиона от активите на TUSD са били включени в този умозрителен фонд. Въпреки че към есента на 2022 година сдруженията са признали проблемите с противоположното изкупуване, те са траяли да показват TUSD в погрешна светлина като обезпечена едно към едно с щатски $.

Към септември 2024 година, съгласно SEC, 99% от запасите на TUSD са били вложени в спекулативния фонд. Регулаторът също по този начин упрекна фирмите в неприятно ръководство на средствата на вложителите за персонална полза, излагайки потребителите на „ обилни, неразкрити опасности “ посредством лъжливи изказвания за сигурността на инвестицията.

Също по този начин съгласно Комисията от ноември 2020 година до април 2023 година TrueCoin и TrustToken са продавали нерегистрирани капиталови контракти за TUSD и благоприятни условия за облага, свързани с TrueFi – децентрализирана платформа за кредитиране, в която потребителите могат да дават постоянни монети на компании в подмяна на рента.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР