Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

Глобиха топ американска банка за принуждаване на клиентите “да си затварят очите” за лошите им практики

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) разгласи, че на JPMorgan Chase ще бъде наложена санкция в размер на $18 милиона поради дейните ѝ старания да попречи на клиентите да рапортуват за противозаконни действия в тази известна американска банка.

Тези съглашения са забранявали на клиентите да се възползват от правото си да работят като информатори, като са ги попречили да се свържат непринудено с Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC), с цел да разкрият противозаконни действия.

SEC изрази своята позиция, като съобщи:

Този сюжет с двойна алтернатива освен подкопава основни гаранции за вложителите, създавайки опасности за тях, само че и се смята за противозаконен.

Въпреки че не признава и не отхвърля констатациите на SEC, JPMorgan Chase се съгласи с порицанието и се ангажира да прекрати всевъзможни нарушавания на разпоредбите за отбрана на лицата, подаващи сигнали за нарушавания.

Забележително е, че историята на JPMorgan Chase разкрива обилни финансови последствия – от 2000 година насам санкциите за разнообразни нарушавания в региона на банковото дело, скъпите бумаги и други нарушавания са на обща стойност $38.99 милиарда, както е документирано в базата данни Violation Tracker.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР