Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC официално признава заявлението за Биткойн ETF на BlackRock

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) неотдавна призна заявката за Биткойн ETF, подадено от BlackRock, с което бе маркирана значима стъпка в процеса на кандидатстване.

Това удостоверение , за което оповестява Джеймс Сейфърт от Bloomberg, не значи утвърждение или отменяне, а значи прогрес.

Индустрията на цифровите активи получи приятна изненада, защото няколко заявки за спот Биткойн ETF привлякоха вниманието този месец. Забележително е, че обичайните финансови структури като BlackRock и Fidelity поведоха в подаването на тези заявки.

Сред приетите от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) заявки са тези от BlackRock, Fidelity, Wisdom Tree Funds, Galaxy Digital, Invesco US и VanEck.

Въпреки че това удостоверение не е финален знак за утвърждение или отменяне, то е значимо събитие, което слага началото на процеса на взимане на решения за тези ETF.

Трябва да се означи, че SEC към момента не е одобрила основаването на спот Биткойн ETF, което поражда опасения за ориста на тези заявки. Въпреки това включването на съглашения за шерване на надзора даде известна убеденост, защото някогашният ръководител на SEC изрази мнение , че ще бъде мъчно да се опълчи на утвърждението на Биткойн ETF.

За да се отговори на опасенията на организацията във връзка с манипулирането на пазара, доста от идните заявки са съсредоточени върху използването на ограничения за битка с сходни действия. Като заемат превантивна позиция, заявителите се надяват да убедят SEC да утвърди техните оферти.

В последна сметка единствено времето ще покаже дали регулаторът е склонен с тези интегрирани съглашения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР