Изпълнителният директор на Coinbase казва, че спазването на искането на SEC би било „краят на крипто индустрията в САЩ“

...
Комисията по ценните книжа и борсите поиска от Coinbase да
Коментари Харесай

Комисията по ценните книжа и борсите поиска от Coinbase да спре търговията с всички криптовалути с изключение на биткойн, преди да съди компанията през юни, каза главният изпълнителен директор на Coinbase пред Financial Times.

Искането на SEC остави Coinbase, най-голямата крипто борса в Америка, без друг избор освен да отнесе въпроса до съда, каза главният изпълнителен директор Брайън Армстронг, тъй като спирането на тези сделки би „по същество означавало края на крипто индустрията в САЩ“, каза той.

„В този момент наистина нямахме избор“, каза Армстронг пред FT в интервю, публикувано в понеделник.

Говорител на SEC каза в понеделник, че служителите му „не искат от компаниите да извадят от борсата криптоактиви“.

„В хода на разследването персоналът може да сподели собственото си виждане за това какво поведение може да повдигне въпроси пред Комисията съгласно законите за ценните книжа“, каза говорителят.

Coinbase не оспори истинността на изявленията на Армстронг, но говорител каза, че статията на FT „пропуска важен контекст по отношение на нашите разговори с SEC“.

„Възгледите, споделени в статията на FT, може да са представлявали възгледите на някои служители по онова време, но не са представлявали тези на Комисията в по-широк план“, каза говорителят.

Те добавиха: „Ние продължаваме нашите дискусии с Комисията, но вярваме, че прозрачното и справедливо нормотворчество и действията на Конгреса… представляват най-добрия път напред за американските потребители на крипто и компаниите, изграждащи криптоикономиката в САЩ.“

SEC съди Coinbase и неговия по-голям международен съперник Binance в началото на юни, като обвини и двете компании в провеждане на незаконни борси. Исковете отбелязаха голяма ескалация на кампанията на SEC за овладяване на крипто индустрията, след като години наред й позволяваше да работи в регулаторна сива зона.

Разказвайки за дискусиите с регулатора преди делото, Армстронг каза на FT, че Coinbase е поискала яснота относно това как SEC е определила, че всеки цифров актив, различен от биткойн, е ценна книга.

„И те казаха, че няма да ви го обясняваме, трябва да премахнете всеки актив, различен от биткойн“, каза Армстронг пред FT.

Крипто компаниите отдавна се съпротивляват продуктите им да бъдат класифицирани като традиционни ценни книжа или стоки с аргумента, че те са нов вид дигитален актив, който изисква индивидуални правила и разпоредби. SEC не е съгласна и често е казвала, че повечето крипто предложения са ценни книжа, които трябва да бъдат изправени пред същите правителствени разпоредби на Уолстрийт като акциите и облигациите.

Съдебните дела срещу Coinbase и Binance биха могли да помогнат за налагането на проблема с регулирането, като предизвикат съдебни спорове и в крайна сметка съдебни прегледи, които мотивират Конгреса да действа.

Акциите на Coinbase, която стана публична през 2021 г., поскъпнаха с около 4% в началото на понеделник. Акциите са нараснали с близо 200% тази година.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР