Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (Securities and

...
Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (Securities and
Коментари Харесай

В САЩ могат за задължат публичните компании да разкриват загубите си заради войната в Украйна

Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (Securities and Exchange Commission, SEC) е съобщила, че американските компании, евентуално, ще би трябвало да разгласяват информация за следствията върху тяхната активност от събитията в Украйна.

Както написа в известието от федералната организация, мнението на едно от нейните структурни подразделения - департаментът по корпоративни финанси, върху фирмите лежи планувана в законодателството отговорност да разгласяват информация за директното и индиректно въздействие на събитията в Украйна и глобите против Русия върху бизнеса им.

Предлага се, съответно, да се разкрива информация за зависимостта на тяхната активност от Руската федерация, Белорус или Украйна посредством оперативната им активност, кадровия състав, вложенията, търговията с скъпи бумаги, доставките на артикули и услуги, деловите връзки. Също по този начин компаниите би трябвало да се регистрират и за " юридическите или регулаторни неопределености ", които са свързани с продължаването на работата или напускането на съветския или белоруския пазар.

Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати следи за вярното използване на федералните закони за скъпите бумаги и за контролиране на пазара на скъпи бумаги, националните фондови тържища и други електронни пазари на скъпи бумаги в Съединените щати.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР