Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) заведе

...
Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) заведе
Коментари Харесай

Съдебният иск на SEC срещу криптовалутната борса Binance срина биткойна до $26 хиляди

Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC) заведе правосъден иск против най-голямата борса за криптовалути в света Binance, обвинявайки уеб страницата в нарушаване на Закона за скъпите бумаги, което докара до спад в цената на цифровите активи.

По данни на CoinDesk през последните 24 часа биткойнът е поевтинял с 3,79% до 25 785 $, което е най-ниската му стойност от месец март насам. Криптовалутата Ethereum изгуби 3,01%, спадайки до 1814 $. Токенът Binance Coin, употребен за вътрешни разплащания в платформата Binance, поевтиня с 9,5%. Спадът на цените на криптовалутите следва изказванието на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), че Binance и нейният основен изпълнителен шеф Чанпенг Джао са събрали милиарди долари от средствата на вложителите и личните си активи в един общ фонд, с което са нарушили законите за скъпите бумаги. През март Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати заведе дело против платформата.

Всяко регулаторно деяние против огромна борса като Binance неизбежно води до разтърсвания на пазара на криптовалути. Но сходна неустойчивост постоянно е краткотрайна и цените скоро могат да се върнат към първичните си стойности, настояват специалисти, интервюирани от CNBC. В по-дългосрочен проект това може да се преглежда като възобновяване на екосистемата, защото средствата на вложителите стартират да се насочват към биткойн вместо към другите по-рискови активи.

Към сегашния миг (11:30 часа наше време) курсът на биткойна падна още и главната криптовалута се търгува при цена $25 712 (-4,18%).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР