Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC оспорва скорошната победата на Ripple в съда

Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) изиска от федерален арбитър да оспори някои аспекти на неотдавнашното решение по делото на Ripple Labs, като съобщи, че решението е в несъгласие със съществуващите закони за скъпите бумаги.

Ripple XRP реализира забележителен стадий в правосъдното дело против SEC, защото беше счетено , че не е скъпа книга. Съдията стигна до заключението, че продажбите на токена XRP на Ripple непосредствено на институционални вложители нарушават разпоредбите на SEC, само че предлагането на дребни вложители на тържища не го прави.

В жалбата се твърди , че тези съответни елементи от решението на Ripple са били решени неправилно и не следва да бъдат следвани от съда. Служителите на SEC обмислят разнообразни разновидности за по-нататъшно преразглеждане и възнамеряват да предлагат търсенето на такова преразглеждане.

SEC също по този начин твърди, че решението погрешно трансформира дългогодишния тест на Хауи, употребен за установяване дали активите са скъпи бумаги, в индивидуален стандарт. Агенцията упорства съдът да отхвърли този аспект на решението.

Освен това юристите, представляващи Terraform Labs и До Куон, неотдавна обявиха, че решението за Ripple би трябвало да поддържа тяхното искане за отменяне на личния им иск против SEC. SEC заведе дело против Terra през февруари тази година. Адвокатите на Terra настояват, че решението за Ripple удостоверява слабостта на аргумента на SEC по отношение на това, че някои токени са скъпи бумаги.

Резултатът от обжалването на SEC в съда остава нерешителен и не е ясно дали SEC ще се върне към решението за Ripple след новото подаване на жалбата. Ако делото въпреки всичко се възобнови, удобният резултат за криптовалутите може да е временен.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР