Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) подаде

...
Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) подаде
Коментари Харесай

SEC поиска да замрази американските активи на Binance – под опасност са $2,2 млрд

Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) подаде иск във федералния съд във Вашингтон, окръг Колумбия, с искане за заледяване на активите на американската версия на крипто-борсата Binance, както и връщане в страната на фиатните и цифрови активи, които са благосъстоятелност на клиентите на платформата.

Заповедта за заледяване няма да важи за интернационалната борса, а единствено за двете холдингови компании на американския клон на Binance – тя ще засегне десетки сметки в банките Axos Bank, Prime Trust, несъществуващата Silvergate Bank и други финансови институции. SEC заведе дело против Binance и основния изпълнителен шеф Чангпенг Чао (Changpeng Zhao), повдигайки 13 обвинявания за нарушавания на закона, в това число и машинация на вложители, нелегално сливане на инвеститорски капитал и деяние като нерегистриран брокер, дилър и клирингова къща.

Регулаторът изясни незабавния статус на настояването с обстоятелството, че платформата за търговия, съгласно неговата версия, е демонстрирала неуважение на американските закони от години и в устрема си да избегне осъществяването на бъдещи правосъдни решения, управлението на Binance може да пропилее съществуващите активи. В рисковата зона, изчислена от SEC, има 2,2 милиарда $ потребителски активи, притежавани от американски вложители.

Ръководителят на платформата, Чангпенг Чао, е посочен в документа като „ непознат жител, който намерено е заявил, че не попада под юрисдикцията на този съд “. Посочени са още и две следени от Binance.US подразделения — BAM Trading и BAM Management — получили, съгласно отдела, „ противозаконни облаги “ в размер на минимум $420,4 млн. Средствата на американските юридически лица са систематично прехвърляни към сметки на компании, регистрирани на Британските Вирджински острови и Швейцария.

Американските федерални организации също подават петиция за известяван на Джао посредством неговите юристи заради „ географската неуловимост “ на предприемача – мъчно е да се дефинира точното му местонахождение, само че съгласно някои известия той живее в ОАЕ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg