Комисията по транспорт в ЕП не прие важните за България

...
Комисията по транспорт в ЕП не прие важните за България
Коментари Харесай

Комисията по транспорт в ЕП не прие исканията на България по пакета Мобилност


Комисията по превоз в Екологичен потенциал не одобри значимите за България претенции, свързани с интернационалните транспорти. Вече втори час българските превозвачи стачкуват в Брюксел против проекта "Макрон ".

На площад „ Люксембург “ българските превозвачи са подкрепени от свои сътрудници от Румъния. Двете страни дружно с Литва, Полша, Словения, Унгария и Хърватия се сплотиха в декларация против ограниченията в пакета. Протестът е кротичък, не се планува затваряне или блокиране на улици. Част от протестиращите пристигнаха от България, други от региони към белгийската столица. Близо до митинга са ситуирани 10 тежкотоварни камиона, колкото са разрешили белгийските управляващи.

Според сектора, приемането им вкарва двойни стандарти, които заплашват транспортния бизнес у нас.

Стотици протестиращи се събраха в центъра на белгийската столица, с цел да изкажат недоволството си.

Комисията по превоз продължава да заседава и сега, само че значимите за България гласувания завършиха. Исканията, които бяха в полза на България, не бяха признати. Не беше признато настояването водачите да могат да употребяват седмичната си отмора в кабините в камионите си, когато на местата за отмора няма удобни условия.

Ако това предложение бъде признато и от Екологичен потенциал и се трансформира в законодателна норма, то значи, че българските водачи ще би трябвало да спят в хотели или на особено пригодени за това места.

Другото значимо нещо, обвързвано с пакета "Мобилност " е това камионите дружно с водачите да се връщат на всеки четири седмици в страната на регистрация. Това беше искане, за което ние настоявахме да не бъде признато, само че за жалост беше признато.

Има доста въпросителни към текстовете, които през днешния ден бяха гласувани, тъй като не е ясно дали ще бъдат гласувани и в пленарна зала. Чисто процедурни неясноти, които ще бъдат изяснени в границите на днешния ден.

По-късно има съвещание на т.-нар Координационен съвет, където ще заседават представители на другите политически партии, с цел да решат какво ще бъде бъдещето, чисто процесуално за пакета "Мобилност ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР