Комисията по транспорт към Столичния общински съвет одобри връщането на

...
Комисията по транспорт към Столичния общински съвет одобри връщането на
Коментари Харесай

ОКОНЧАТЕЛНО: Връщат картата за една градска линия в столичния транспорт

Комисията по превоз към Столичния общински съвет утвърди връщането на картата за една градска линия за наземен превоз и метро. На съвещанието през вчерашния ден общинските съветници одобриха редица оферти за облекчение на столичани при пътуването им в градския превоз, предоставяне на нови благоприятни условия за напредване и удобства за притежателите на електрически автомобили.

Беше утвърден отчета на Георги Георгиев и Грети Стефанова по отношение на промени в Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столична община, с които се възвръща продажбата на транспортния документ карта за една линия наземен превоз и метро за всички пасажери по постоянна и преференциална цена (ученици, студенти, пенсионери, докторанти). Предложението може да влезне в действие 15.03.2023 година, откакто бъде гласувано то Столичния общински съвет в четвъртък.

Комисията гласоподава и промени в транспортната разпоредба, с които се обезпечава приложението на Постановление № 10/25.01.2023 година на Министерския съвет по отношение на обезщетения на цените на транспортните документи. С препоръчаните промени се понижава цената на картите за възпитаници и студенти от 20,00 лева на 15,00 лева, а на докторанти от 35,00 лева на 15,00 лева за интервала от 01.02.2023 година до 31.12.2023 година Позволява се също по този начин и безплатното пътешестване на деца от 7 до 10-годишна възраст в градския превоз. За интервала от 01.02.23 година до 31.12.23 година цената на годишната карта за всички линии е 180,00 лева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР