Комисията по стандартите и привилегиите (етичната комисия на Камарата на

...
Комисията по стандартите и привилегиите (етичната комисия на Камарата на
Коментари Харесай

Британският парламент: Борис Джонсън е излъгал съзнателно за COVID партитата

Комисията по стандартите и привилегиите (етичната комисия на Камарата на общините) разгласява пагубен отчет, в който показва, че дейностите на Джонсън, както и реакцията му във връзка с проверяващия орган, съставляват толкоз жестоко нарушаване на разпоредбите, че се постанова той да бъде отхвърлен от Народното събрание за 90 дни.

Препоръката значително е чисто алегорична, тъй като в петък Джонсън се ядоса и се отхвърли от депутатското си място, откакто бе осведомен за заключенията от следствието, прибавя Българска телеграфна агенция.

Петдесет и осем годишният политик назова комисията " подигравка на съд ", тръгнал на " лов за вещици ".

Повечето участници от седемчленната комисия са съпартийци на Джонсън, отбелязва АП.

" Сега комисията декларира, че аз умишлено съм подвел Камарата (на общините) и съзнателно съм премълчал това, което знам за противозаконните събития ", съобщи някогашният министър председател. " Това са нелепости. Това е неистина. За да стигне до това безумно решение, комисията е принудена да изрече редица неща, които явно са неуместни и опонират на обстоятелствата ", добави Джонсън.

Докладът е следващият епизод от абсурда, станал прочут като " Партигейт ". Той избухна, откакто английски медии разкриха, че сред 2020 и 2021 година хора от екипа на Джонсън са организирали празненства макар рестриктивните мерки, наложени поради коронавирус пандемията.

Сега всички депутати Камарата на общините ще обсъдят отчета и ще преценяват дали са съгласни с констатациите на комисията и с препоръчаните санкции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР