Комисията по социална политика в парламента е взела решение да

...
Комисията по социална политика в парламента е взела решение да
Коментари Харесай

Минчо Коралски: Социалната комисия подкрепя новия закон за хората с увреждания

Комисията по обществена политика в Народното събрание е взела решение да поддържа двата законопроекта - за хората с уврежданията и за персоналната помощ, заяви Минчо Коралски в предаването „ Лице в лице” по bTV. В тях ще има забележителна финансова поддръжка, изключително за хората с тежки увреждания, уточни той.

„ До 18 години майките на деца с получават помощ 930 лв. за развъждане на детето, самите деца от 16 до 18 години получават обществена инвалидна пенсия, плюс добавката за инвалидна помощ, и това в действителност отиваше към 1200 лв.. Проблемът е, че като навършат 18 години тези деца, се лишават тези 930 лева”, изясни Минчо Коралски - изпълнителен шеф на Агенцията за хората с увреждания.

По думите му в Закона се прави смяна, която в известна степен би трябвало да реши този проблем. „ След 18 години лицата с увреждания ще получават вместо към 200 лв., както е в този момент – 450 лв. от 1 януари 2019 година Прави се първа стъпка за решение на този проблем”, означи още Минчо Коралски. С тези нови обществени закони хората с увреждания ще се употребяват и с разнообразни типове услуги, уточни още той.

Според Минчо Коралски Агенцията за хората с увреждания ще се трансформира в държавна организация от 2021 година, само че не е ясно дали тази концепция ще бъде подкрепена в пленарната зала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР