Комисията по професионална етика на Българския лекарски съюз започна проверка

...
Комисията по професионална етика на Българския лекарски съюз започна проверка
Коментари Харесай

БЛС подхвана Мангъров заради изказванията му за Ковид-19

Комисията по професионална нравственос на Българския лекарски съюз стартира инспекция против доцент Атанас Мангъров поради негови изявления във връзка ковид и имунизациите и антиваксърска агитация. 

Тя е изпратила писмо до лекаря още на 28-и ноември и го е приканила в 10-дневен период да показа своята позиция. Мангъров носи отговорност по Закона за съсловните организации и може да бъде осъден с неодобрение, санкция в размер на 1 до 5 минимални заплати или изтриване от регистъра на лекарската гилдия в период от 3 месеца до 1 година (чл. 38). Сигналът е на доктор Петър Петров  поради изявление на Мангъров от 2-и ноември, 2021 година пред Радио " Фокус ". То е със заглавие: " Доц. Атанас Мангъров: Ако някой реши да вкара локдаун единствено за неваксинирате, ще си вкара страховит автогол ". 

Сигналът се отнася до съответни изказвания. Д-р Петров е приложил три цитата от изявлението, които, съгласно него, демонстрират по какъв начин някогашният кандидат-депутат нарушава Кодекса за професионална нравственос на лекарите в България. 

Инфекционистът споделя пред медията: " Хората са изцяло прави да стачкуват, тъй като тези зелени документи от епидемиологична позиция са изцяло безсмислени. Те бяха замислени по времето, когато се считаше, че тези ваксини ще съумеят да основат колективен имунитет, само че в следствие се оказа, че това не става, и в действителност сега се вижда, че хората, които са имунизирани, са способни да се заразяват и надлежно да заразяват други хора. Тоест, от тази позиция да се дава опция на хората, които са имунизирани да се движат свободно, да посещават заведения е изцяло безсмислено ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР