Комисията по правни въпроси в ЕП отказа да свали имунитета

...
Комисията по правни въпроси в ЕП отказа да свали имунитета
Коментари Харесай

Правната комисия в ЕП отказва да свали имунитета на Елена Йончева , както поиска Иван Гешев

Комисията по правни въпроси в Екологичен потенциал отхвърли да смъкна имунитета на евродепутата от БСП/Група на прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева, както изиска на 18 октомври 2019 година основният прокурор на България Иван Гешев, по отношение на следствие на прокуратурата, обвързвано с обвинявания за пране на пари.

В доводите на Комисията по правни въпроси се споделя, че правосъдното произвеждане в България е формирано за да накърни активността на Йончева като евродепутат. В решението се напомня, че Йончева като член на Комисията по цивилен свободи и правораздаване в Екологичен потенциал постоянно се изрича против управляващите в своята страна. В документа се споделя, че тя е била член на парламентарната делегация на Групата за мониторинг на демокрацията, която посети България през септември предходната година в подтекста на наблюдението на положението на върховенството на закона.

Евродепутатите от правната комисия считат също, че закононарушението, за което Йончева е упрекната е почнало през 2010 година, а следствената процедура е започвала след 31 август 2018, когато тя става евродепутат и няма безапелационно опрощение за закъснение на дейностите, а също и че, правосъдното произвеждане е формирано след отчет на депутати, които са били политически съперници на Йончева.

Решението на комисията ще бъде гласувано в пленарна зала на идната сесия на Екологичен потенциал в средата на февруари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР