Комисията по петиции в Европейския парламент разгледа днес 15 петиции

...
Комисията по петиции в Европейския парламент разгледа днес 15 петиции
Коментари Харесай

Комисията по петиции в ЕП разгледа 15 петиции на български граждани

Комисията по петиции в Европейския парламент прегледа през днешния ден 15 петиции на български жители, свързани с хипотетично нарушаване на правата на потребителите при процедури с платежно разпореждане и хипотетична машинация и корупция при лишаване на имущество от страна на банки, сдружения и частни правосъдни реализатори в България.

Председателят на комисията по петиции Долорес Монсерат остави всички 15 петиции на българските жители отворени, което значи, че Европейският парламент ще продължи за следи случаите и ще предприеме по-нататъшни дейности.

Радан Кънев - евродепутат от ДСБ/ЕНП - член на комисията по петициите: Много е допустимо да има задача за определяне на обстоятелства в България, доста е допустимо да бъдат сезирани други комисии с директни правосъдни и юридически функционалности в границите на Европейския парламент и имам вяра, че ще има задоволително сериозен напън към България за смяна на българското законодателство, тъй че връзките кредитор-длъжник да бъдат равнопоставени.
Адвокати и правозащитници упорстват за промени в гражданско процесуалния кодекс и най-много на член 417.

Веска Волева - юрист: Ние от 2007 година се борим с този текст, който съгласно мен унищожи България и изгони българите. Противно на всевъзможни правила на правната философия банките изместиха съдилищата. Съдилищата не вземат участие в това произвеждане, с изключение на да са едни деловодители на банките.
Николай Даскалов - юрист: Според мен би трябвало да се трансформират и други текстове в гражданското процесуално законодателство, в това число по отношение на дейностите и обжалването на дейностите на частните правосъдни реализатори, връчването на член 47 посредством залепване на съобщение и доста други текстове в Гражданския процесуален кодекс.
Евродепутат Ангел Джамбазки също прикани за законодателни промени.

Ангел Джамбазки - евродепутат от ВМРО/Европейски консерватори и реформисти: Действително би трябвало да има законодателни промени в българското Народно заседание и те би трябвало да създадат по този начин, че един човек да не бъде безконечен дебитор, да не бъде преследван до края на живота си, да може да се възвърне, да предприеме още веднъж икономически опасности и най-много да се отнеме от ръцете на огромните монополисти това нуклеарно оръжие, което имат - да стартират произвеждане, да запорират, продават, изземват без да е потвърдил дълга, без да е чута ответната страна.
През януари Европейската комисия също прикани България да съблюдава европейското законодателство във връзка с неравноправни клаузи в потребителските контракти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР