Комисията по отбрана прие проекта за втората партида изтребители F-16.

...
Комисията по отбрана прие проекта за втората партида изтребители F-16.
Коментари Харесай

Военната комисия даде зелена светлина на проекта за купуване на втората партида изтребители F-16

Комисията по защита одобри плана за втората партида изтребители F-16. Преди това Георги Георгиев от „ Продължаваме промяната “ съобщи, че приема за безусловно наложително осъществяването на плана, само че изискването на Политическа партия е да бъде записано, че заплащанията не би трябвало да не престават, в случай че има още закъснение, както по време на осъществяването на първия стадий от плана.

„ Демократична България “ ще поддържа и в зала плана, заяви Ивайло Мирчев. Той е безапелационен, че българското общество и политически хайлайф са в дълг към българската войска и единствено закупуването на осем самолета F-16 не са задоволителни, а би трябвало да се създадат доста по-сериозни стъпки за нейното модернизиране.

Николай Дренчев сподели, че „ Възраждане “ не поддържа плана за капиталов разход и попита кое постанова да даваме близо 3 милиарда с Данък добавена стойност на фона на ситуацията в България.

Разходите за придобиването на нови 8 самолета са съсредоточени в границите на 10 години. „ Това, което ще придобием, е въоръжение въздух-земя и въздух-въздух, за разлика от първия контракт, в който беше включено единствено въздух-въздух, и то не за всички самолети. С втория контракт се получават и тези качества и това е и повода да наподобява цената по-висока “, изясни служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

Проектът първо би трябвало да бъде гласуван в Народното събрание, по-късно договорът да бъде вкаран в Министерския съвет, защото е интернационален, от Министерски съвет с предложение на решение още веднъж би трябвало да влезе в Народно събрание.

„ Сроковете са доста сгъстени, уповавам се да успеем до 15 декември “, сподели още министър Стоянов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР