Комисията по отбрана е отхвърлила ветото на държавния глава за

...
Комисията по отбрана е отхвърлила ветото на държавния глава за
Коментари Харесай

Комисията по отбрана отхвърли ветото на Радев

Комисията по защита е отхвърлила ветото на президента за даване на бронетранспортьори на Украйна . Това е станало с 11 гласа „ за “ и 4 „ срещу “.

Припомняме, че в претекстовете си Радев посочи, че народните представители не са били задоволително осведомени с параметрите на дарението. А това не им е разрешило да вземат обективно решение дали тази техника е с отпаднала нужда. Според президента въпросната техника би могла да се употребява при защитата на границата ни и при бедствия и повреди.

Депутатът от „ Възраждане “ Николай Дренчев разяснява, че самият факт, че бронетранспортьорите са нужни на Украйна и могат да бъдат употребени там, демонстрира, че тя би била нужна тук , в случай че попаднем в такава обстановка.

Същевременно Валентин Радев от ГЕРБ съобщи, че България ги дава, с цел да не попадне в тази обстановка, тъй като в случай че Украйна паднела, „ идващите сме ние през Румъния “.

Главният комисар Николай Николов разгласи, че Министерството на вътрешните работи счита, че въпросната техника е с отпаднала нужда. По думите му не е допустимо и потреблението й в структурите за защита на българската граница.

„ Това са колесни машини при падналия сняг не можеха да бъдат употребявани, тежки машини, скъпи за поддръжка “, посочи и министър Тодор Тагарев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР