Комисията по култура и духовно развитие към Общински съвет –

...
Комисията по култура и духовно развитие към Общински съвет –
Коментари Харесай

Препотвърдиха избора на постоянни членове на Експертния съвет към Фонд „Култура“ във Варна

Комисията по просвета и духовно развиване към Общински съвет – Варна препотвърди избора си на непрекъснати членове на Експертния съвет към Фонд „ Култура “. Съветниците дадоха единодушието си техните сътрудници Даниела Димова и Евгений Станимиров да влязат в състава на съвета.

Във фокуса на днешното съвещание беше и изборът на външни специалисти към фонд „ Култура “. След полемика и очевидно гласоподаване членовете на комисията взеха решение Елица Матеева да бъде специалистът по кино изкуство. На предходното съвещание беше определен Камен Балкански, който две години беше част от Експертния съвет, само че поради зародили въпроси по отношение на неговото обучение и условията по устав беше решено мястото му да заеме Елица Матеева. Останалите външни специалисти остават Милена Кънева („ Изпълнителски изкуства ”), Страцимир Павлов („ Музика “), Сияна Георгиева („ Архитектура и дизайн “), Красимира Костадинова („ Визуални изкуства ”) и Свилен Енев („ Литература ”).

За да стартира работа Експертният съвет към Фонд „ Култура “, неговият състав би трябвало да бъде утвърден и от локалния парламент. Очаква се това да се случи на идващото съвещание на Общинския съвет.

В дневния ред на съвещанието фигурираше и предложение от групата на Политическа партия „ Възраждане “ по отношение на отменяне на досегашния избор и оповестяването на нова процедура за набиране на членове на Експертния съвет. Мнозинството в зала „ Пленарна “ гласоподава точката да отпадне с аргумента, че това би довело до съществено закъснение на работата на фонд „ Култура “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР