Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския

...
Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския
Коментари Харесай

Комисия на ЕП: Схемата със златните паспорти е неприемлива

Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент утвърди с огромно болшинство проектодоклад, в който се споделя, че схемите за " поданство против вложения " са " неприемливи от етична, правна и икономическа позиция и съставляват редица съществени опасности за сигурността ", заяви БНР.

„ Така наречените " златни паспорти " подкопават същността на поданството на Европейски Съюз и би трябвало да бъдат последователно отстранени ", акцентират евродепутатите. Също по този начин те упорстват за общи правила на Европейски Съюз за усилване на битката с прането на пари, корупцията и укриването на налози.

Докладът ще бъде разискван и гласуван на идната пленарна сесия през март.

България е подложена на критика постоянно поради издаването на такива паспорти. Миналата година Европейският парламент гласоподава резолюция, в която приканва страната ни, Малта и Кипър да прекратят тази процедура.

Съединените щати също слагат въпроса при разискването на проблема с отпадането на визите за България, Румъния и Кипър, обвързвайки визовия режим с този проблем и това е изтъквано в отчет на Европейската комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР