Комисията по финансов надзор трябваше да внесе законопроекта за промени

...
Комисията по финансов надзор трябваше да внесе законопроекта за промени
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Този парламент е изчерпан, несъмнено ще има предсрочни избори

Комисията по финансов контрол трябваше да внесе законопроекта за промени в Кодекса за застраховането, а не Менда Стоянова. Трябва да има спор и съответните равнища на отговорност.

Това сподели в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Движение за права и свободи има решение на най-върховния си орган – Националния съвет, в което се споделя да се форсира демонтажа на този управнически формат. Този парламент съгласно нас е с привършен запас и в границите на този парламент надали може да се сътвори различен вид болшинство, съобщи Цонев.

Предупреждавахме, че този вид ръководство ще докара до това. Когато няколко пъти правиш едно и също, получаваш еднакъв резултат, добави той.

Игри с кворума няма, това е парламентарен инструмент да постигнеш политическите си цели. ГЕРБ желаеха събаряне на Орешарски и го правеха, ние в този момент също го вършим. Искаме отстраняването на един нахален и безсрамен вицепремиер, който е позор за България. Подкрепихме митинга на майките, които бяха наречени " кресливи дами с сякаш заболели деца ". Движение за права и свободи първо видя, че този вицепремиер не става и изиска оставката му още преди година и половина. Искаме отстраняването му по точка 8 от личното им съдружно съглашение, акцентира Йордан Цонев.

Искаме оставката на този вицепремиер по морални съображения, а на останалите министри – по политически аргументи. Ако управническата структура се крепи на персони като Валери Симеонов, мнението на Движение за права и свободи е, че по-добре тази управническа структура да я няма, уточни Цонев.

Предсрочни избори ще има без никакво подозрение. Те ще бъдат провокирани от ГЕРБ и ръководещото болшинство. Преди тези избори би трябвало да се посочи кои са целите на страната, накъде да върви страната в идващите 10 години. Който завоюва изборите би трябвало да ръководи страната, а в какъв управнически формат – ще се посочи по-късно. На страната са нужни доста дълбоки стопански промени и фокус върху национални цели, сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

Този бюджет е избирателен, не е съгласуван с икономическите действителности. Той е насочен към това с парите на данъкоплатците да завоюват идващите два избора – европейските и локалните. Само че за жалост на ръководещите този бюджет ще доведат до трети избори следващата година, които те най-вероятно няма да завоюват, съобщи още Йордан Цонев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР