Комисията по финансов надзор (КФН) не може да проверява дали

...
Комисията по финансов надзор (КФН) не може да проверява дали
Коментари Харесай

Каролев оправда КФН за Олимпик

Комисията по финансов контрол (КФН) не може да ревизира дали непознати компании са в положително финансово здраве. Тя може единствено да ревизира дали съответният осигурител съблюдава общите правила за работа, откакто има постоянно публикуван лиценз в страна-членка на Европейски Съюз. Това съобщи финансистът Владимир Каролев пред Нова телевизия. Припомняме, че Каролев беше консултант на някогашния стопански министър Божидар Лукарски.
Според Каролев банкрутиралата " Олимпик " не била правила дъмпинг. За някои да, само че за коли – не, а за камиони застраховките са по-скъпи, сподели финансистът.
Освен това, икономистът показа, че зам.-председателят на КФН Ралица Агайн, която дава отговор за застрахователния бранш, му била споделила, че годишно от " Олимпик " имало под 50 недоволства и се налагали санкции, които компанията си плащала. Като неточност Каролев уточни само, че на 10 май КФН не се е обърнала и към медиите да каже какво става с " Олимпик " - другояче била предизвестила клиентите посредством известие на уеб страницата си.
Каролев уточни и, че парите на потърпевшите клиенти на " Олимпик " щяло да бъдат върнати – за какво си има подобаващ гаранционен фонд в Кипър. Той обаче смята, че това ще стане по вид, в който клиентите ще би трябвало да си търсят парите от масата на несъстоятелността – вторият вид, разказан от финансовия министър Владислав Горанов през вчерашния ден. При него страната ще ангажира юридическа адвокатска фирма, която да съставлява всички заинтригувани български клиенти на " Олимпик ", даде обещание Горанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР