Комисията по енергетика ще заседава днес, за да разгледа на

...
Комисията по енергетика ще заседава днес, за да разгледа на
Коментари Харесай

Комисията по енергетиката решава за цената на газа

Комисията по енергетика ще заседава през днешния ден, с цел да прегледа на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.

Законът за енергетиката касае намаляването цената на газа след сделка сред Газпром и Булгаргаз. Трябва да бъде регламентиран механизъм за възобновяване на суми по контракти, скючени сред публичния снабдител „ Булгаргаз “ и неговите клиенти. Промените са импортирани от депутата от ГЕРБ Валентин Николов.

На Трети март: Русия смъкна цената на газа за България

За промените на първо четене гласоподаваха 123-ма народни представители от ГЕРБ, "Обединени патриоти ", Движение за права и свободи, "Воля " и самостоятелни. 54-ма депутати от "БСП за България " се въздържаха.

В осъществяване на постигнатото съглашение се планува публичният снабдител на природен газ да възвръща суми по контракти за доставка на природен газ, подписани с крайни доставчици на природен газ и клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, включително лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, за интервала от 5 август 2019 година до 31 декември 2019 година, както и по контракти, подписани с крайни доставчици на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, за интервала от 1 януари 2020 година до 31 март 2020 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР