Комисията по енергетика е отхвърлила предложението на ГЕРБ за компенсации

...
Комисията по енергетика е отхвърлила предложението на ГЕРБ за компенсации
Коментари Харесай

ПП, БСП, „Възраждане“ и БВ гласуваха против компенсации за горивата

Комисията по енергетика е отхвърлила предлагането на ГЕРБ за обезщетения за горивата. Против предлагането са дали своят вот Политическа партия, Българска социалистическа партия, Възраждане и „ Български напредък “, разгласи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Преди дни Корнелия Нинова реагира остро против изявлението на служебния министър на стопанската система, че мярката от 25 ст. за литър ще бъде прекъсната, тъй като не е ориентирана целево към най-уязвимите групи. Лидерката на Българска социалистическа партия разгласи служебното държавно управление за най-антисоциалното до момента. Тя се закани, че от групата на социалистите ще се борят за обществените помощи.

Законопроектът, импортиран от Делян Добрев, цели да вкара резистентен механизъм за съответна отплата на високите цени на моторните горива, тъй като тези високи цени са един от моторите на инфлацията в страната.

Чрез плана на закон се цели още да бъде непокътната ценова конкурентоспособност за бизнеса, както и покупателната дарба за популацията. Вносителите на плана оферират да се вкара вноска за преработвателите на съветски петрол.

Вноската да се събира от Фонд „ Сигурност на електроенергийната система ” в обособена целева сметка и приходите от тази вноска да се употребяват за отплата на всички консуматори, в това число стопанските. Проектът на закон предлага набраните средства от Фонд „ Сигурност на електроенергийната система ” да се трансферират в Национална агенция за приходите и да бъде удължен сегашният ред на компенсиране на потребителите. Като следните типове моторни горива ще бъдат обезщетени: бензин А95, газьол, полутечен нефтен газ, както и природен газ.

Делян Добрев от ГЕРБ изясни, че в случай че няма подобен закон, какъвто те оферират, на процедура всичко се оставя в ръцете на „ Лукойл “. „ Ако останем единствено с метода на служебния кабинет, всичко ще е в ръцете на „ Лукойл “. Ако го няма този закон, ще се молим „ Лукойл “ и „ Литаско “ да спазят обещанията си “, безапелационен е той.

Ако следваме модерния тренд, то тогава може да се попита дали има нова коалиция, която с гласовете си отхвърли това да има обезщетения за скъпите горива./Трибюн
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР