Комисията по бюджети на ЕП отдели 1.26 милиона евро за

...
Комисията по бюджети на ЕП отдели 1.26 милиона евро за
Коментари Харесай

ЕП отдели 1.3 млн. евро за борба с двойните стандарти при храните

Комисията по бюджети на Екологичен потенциал отдели 1.26 милиона евро за битка с двойните стандарти в Европейски Съюз по искане на евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков.

" Отпуснатите средства ще бъдат употребявани, с цел да финансират изследвания, които да открият нелоялни търговски практики, артикули с идентична опаковка, само че друго наличие, а доста постоянно и несъпоставими цени, както и друго отнасяне по отношение на потребителите от другите държави-членки ", съобщи Радев след гласуването на средствата.

Според Андрей Новаков с утвърждението на Комисия по бюджети се удостоверява, че казусът с двойните стандарти е станал сериозен и са нужни незабавни ограничения.

Той посочи, че част от решението на казуса идва от България, като за първи път се отпуска съответна сума в тази посока.

Двойните стандарти при продуктите - освен храните, само че също по този начин и редица нехранителни артикули като козметика, тоалетни такъми и артикули предопределени за бебета - се виждат към този момент повече от 10 години.

Едва този месец обаче Брюксел призна публично за съществуването на казуса.

Предложението на Радев и Новаков ще способства за отбрана на потребителите, посредством обезпечаване на еднообразно равнище на отбрана на човешкото здраве и интереса на потребителите.

Пилотният план на двамата евродепутати е продължение на работата им в областта на премахването на двойните стандарти при храните, по която те работят към този момент от няколко години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР