Комисията по бюджет и финанси ще проведе заседание. То е

...
Комисията по бюджет и финанси ще проведе заседание. То е
Коментари Харесай

Комисията по бюджет и финанси ще разгледа актуализацията на бюджета за 2021 г

Комисията по бюджет и финанси ще организира съвещание. То е планувано за 12.30 ч. в зала 134 на Народното събрание на пл. " Княз Александър I " №1.
Актуализацията на бюджета на страната е импортирана от Министерски съвет.

В измененията в Закона за държавния бюджет за 2021 година за справяне с неподходящото влияние върху стопанската система се планува обезпечаване на средства за подкрепяне на бизнеса и стратегии за претовареност в размер до 400 млн. лева

Предвид създалата се изключителна епидемиологична конюнктура в страната вследствие на пандемията от COVID-19 и упованията развиването на пандемията да продължи се предлага в централния бюджет за 2021 година да се планува спомагателен финансов запас в размер до 200,1 млн. лева за обезпечаване на ограниченията в региона на опазването на здравето, свързани с превъзмогването на пандемията.

Предложено е по централния бюджет да бъдат обезпечени средства за производство на изборите за президент през 2021 година
Средства в размер до 100,0 млн. лева са планувани за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа, в това число на предпочитани пътни сектори, нуждаещи се от осъществяването на незабавни аварийно-ремонтни действия. В проектобюджета са планувани средства за нарастване на средствата в запаса.

Дневният ред на Комисията по бюджет и финанси включва още и първото четене на актуализацията на бюджетите на НЗОК за 2021 и на ДОО за актуалната година. Те ще бъдат прегледани на обособени съвещания на Комисията по труда и обществената политика и на Комисията по опазване на здравето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР