Комисията по бюджет и финанси одобри единодушно Приложение 3 на

...
Комисията по бюджет и финанси одобри единодушно Приложение 3 на
Коментари Харесай

Финансовата комисия в парламента окончателно прие Бюджет 2024

Комисията по бюджет и финанси утвърди единомислещо Приложение 3 на Проектозакона за държавния бюджет за 2024 година.

Това бяха последните текстове, които трябваше да бъдат признати от комисията и той да влезе за разискване от депутатите в пленарна зала.

В приложението са инвестиционните планове на общините, които страната да финансира. Министерството на финансите е събрало всички оферти на общини, които са постъпили във ведомството през вчерашния ден до обяд и към този момент са импортирани в Народното събрание, сподели заместник-министърът на финансите Георги Клисурски.

Депутатът от " за България " Румен Гечев поздрави Министерството на финансите за положителната организация за събиране на плановете. Списъкът е отворен, през март ще бъде поправен и допълнен. През януари нищо не се работи, тъй че няма драма, в случай че някой план не е включен в листата в този момент, сподели ръководителят на комисията Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на.

На съвещанието беше утвърдена и методиката, с която МФ ще начислява и събира таксите от операторите на хазартни игри. В неделя комисията одобри нарастване на таксите, като за някои то е до 4 пъти, съобщи Българска телеграфна агенция.

С методиката се дефинира какъв брой ще заплащат операторите, които имат настоящ лиценз. Новата такса ще се събира единствено за времето от 1 януари 2024 година, а няма да важи за остарели интервали, изясни Людмила Петкова, заместник-министър на финансите. Всички нови лицензи ще бъдат с новата, по-висока такса, даже документите за тях да са дадени за разглеждане от Национална агенция за приходите преди началото на 2024 година, добави тя.

 

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР