Комисията по бюджет и финанси към НС окончателно прие Бюджет

...
Комисията по бюджет и финанси към НС окончателно прие Бюджет
Коментари Харесай

Бюджетната комисия окончателно прие Бюджет 2024 на второ четене

Комисията по бюджет и финанси към Народно събрание дефинитивно одобри Бюджет 2024 на второ четене. Народните представители одобриха листата за капиталовите проекти на общините за 2024 година, подадени към Министерство на финансите, оповестява " Нова телевизия ".

Средствата, които следва да бъдат отпуснати за капиталови планове на общините, са на стойност 68 млн. лева Това се случва за първи път, като в проект сметката влиза програмата за финансиране на капиталови планове на 265-те общини. Броят на плановете, които всяка община може да съобщи за финансиране със средства от Националната капиталова стратегия, няма да бъде стеснен.

В взаимозависимост от категорията на общината са избрани оптимални прагове на стойностите, в границите на които следва да са плановете за съответните общини: за общини с категория 1 – до 50 млн. лева.; за общини с категория 2 – до 30 млн. лева.; за общини с категория 3 – до 15 млн. лева.; за общини с категория 4 – до 10 млн. лева и за общини с категория 5 – до 6 млн. лева За общините с население по данни на Национален статистически институт над 180 000 души общата стойност на плановете ще е до 100 млн. лева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР