Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание реши да

...
Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание реши да
Коментари Харесай

Бюджетът стана жертва на очакваното гласуване на кабинета Габровски 

Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание реши да не гласоподава през днешния ден на второ четене удължаващия закон за държавния бюджет на Републиката, който би трябвало да разреши на текстовете от тази година да работят и през идната. Причината - да се изчака гласуването на плана за кабинет на Николай Габровски. Предложението пристигна от партията мандатоносител на Габровски - ГЕРБ. 

Идеята на ГЕРБ е, че в случай че кабинетът въпреки всичко мине, той ще предложи собствен личен план на бюджет и процедурата от през днешния ден би изгубила какъвто и да било смисъл. Това е правилно по принцип, като партиите се схванаха да удължат закона за бюджета за 2022 година до избирането на ново държавно управление. Шансовете на кабинета " Габровски " да поеме властта обаче наподобяват дребни. 

Така че решението от вторник е ясно - в случай че в сряда няма определен кабинет, бюджетната комисия ще се събере на изключително съвещание и ще стартира приемането на текстовете на второ четене. Това няма да е просто официална процедура, тъй като сред двете четения бяха направени редица оферти за увеличение на разноските. Макар да няма прецизен план за тях, става дума за милиарди нови разходи, които при всички положения ще раздуят недостига. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР