Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание прие на

...
Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание прие на
Коментари Харесай

Комисията по бюджет и финанси на НС прие на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси


Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за локалните налози и такси, импортирани от народния представител Костадин Костадинов и група народни представители.

Промените са свързани с облекчение на режима на подаване на данъчни заявления за парцели, върху които има учредено право на прилагане и срокът на прилагане е изминал или има изработен отвод за прилагане. С плана се предлага освобождение на данъчноосигурените лица от следващо подаване на декларация за парцела, защото информация за нужния налог е налична в общината по местоположение на парцела. Депутатите взеха решение сред първо и второ четене да се срещнат с предложенията на Националното съдружие на общините в Република България, с цел да видят кои могат да бъдат утвърдени.  

Предлага се в закона да влезе и текст за облагане на моторните транспортни средства. Когато транспортното средство е благосъстоятелност на повече от едно лице и притежателите са с непрекъснати адреси в разнообразни общини, данъкът за него се внася в доход в общината, в която е записано транспортното средство, взеха решение депутатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР