Комисията от постоянните представители на ЕС съгласува в понеделник механизма

...
Комисията от постоянните представители на ЕС съгласува в понеделник механизма
Коментари Харесай

Bloomberg: Комисията от постоянните представители в ЕС съгласува механизма за въвеждане на санкции срещу кибератаките


Комисията от непрекъснатите представители на Европейски Съюз съгласува в понеделник механизма за въвеждане на европейски наказания срещу физически лица и организации, причастни към хакерски атаки, които заплашват страните от Европейския съюз или страните членки на общността, оповестява организация Bloomberg.

Постоянните представители реализираха съглашение по нов режим за въвеждането на наказания срещу организации и физически лица, забъркани в организирането на хакерски атаки, заплашващи Европейския съюз или страните – членки. Санкциите ще се вкарват при единно утвърждение от всички страни на Европейски Съюз и ще се удължават на годишна основа, отбелязва организацията.

За влизането на механизма в действие той би трябвало да получи официално утвърждение от Съвета на Европейски Съюз на равнище министри.

Позовавайки се на собствен източник от Брюксел, ТАСС оповестява, че главен проблем при въвеждането на глобите от Европейски Съюз против хакерските атаки е „ извънредно лимитираната опция за точното определяне на съответните лица и организациите, виновни за хакерските атаки, което отваря необятни благоприятни условия за протестиране на ограничаващите ограничения пред Европейския съд. В същото време по думите му, „ страните от Европейски Съюз ползват оптимални старания, с цел да разгласят старта на механизма за киберсанкциите до изборите за Европейски парламент на 23 – 26 май “. Те преглеждат тази стъпка като сдържащ фактор за допустима „ интервенция в изборите на електронно равнище “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР