Комисията на Сотир Цацаров е завела иск пред Окръжния съд

...
Комисията на Сотир Цацаров е завела иск пред Окръжния съд
Коментари Харесай

Комисията на Цацаров прибира близо 400 бона от пловдивчанин

Комисията на Сотир Цацаров е завела иск пред Окръжния съд в Пловдив за сума в размер на 373 286,16 лева от пловдивчанина Ивайло Чорбаджийски. В цената на желае са включени и 4 недвижими парцела, оповестяват от КПКОНПИ. Чорбаджийски е с обвиняване от прокуратурата за това, че в съучастничество е присвоил крупна сума пари от компанията, в която е работел, в качеството си на длъжностно лице.

На свое постоянно съвещание комисията на Цацаров е претендирала за лишаване на нелегално добито имущество в интерес на страната в окръжни съдилища в страната на стойност общо над 18 милиона. В цената са включени и 18 недвижими парцела, както и 8 моторни транспортни средства.

В Окръжен съд – Бургас се внася иск на стойност 12 186 620,03 лева против Борис Бекяров. Той е с обвиняване от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков, за изнудване, финансови и данъчни закононарушения в изключително огромни размери, рушвет и длъжностни закононарушения. В исковата молба са включени парични суми, два недвижими парцела (вилна постройка на недодялан градеж в гр. Царево и аграрен парцел в гр. София) на обща стойност 596 500 лева, както и лодка Capelli (дължина 9,60 м., ширина 3,30 м., създадена през 2017 г.) на стойност 273 816 лева, и един лек автомобил „ Пежо “.

От наследниците на А. М. се претендира сумата от 4 378 995 лева пред Окръжен съд – Бургас. Обвиненията от прокуратурата са за осъществяване на лихварска активност, без надлежно позволение. Проверката на КПКОНПИ е открила доста противоречие в приходите. В исковата молба пред съда са включени и 9 недвижими парцела и 1 моторно транспортно средство.

Четири искови молби се внасят в Софийски градски съд. От Росен Кръстев се претендира сума от 446 310,67 лева В нея са включени и два недвижими парцела и едно моторно транспортно средство. Кръстев е упрекнат от прокуратурата като участник в проведена незаконна група с ръководители Радмил Ранов, Веселин Христов и Владимир Иванов, за произвеждане, преправка и разпространяване на високорискови наркотични субстанции, както и за осъществяване на незаконни финансови интервенции.

Вторият иск е против Нина Клюцева, на стойност 248 806,60 лева Тя е упрекната от прокуратурата за това, че е направила документна машинация в изключително огромни размери, ползвайки системата за електронно банкиране, като е получила парични суми, които не й се следват – благосъстоятелност на друго лице.

Третата искова молба е против Васил Георгиев и е в размер на 351 599,18 лева Той е упрекнат от прокуратурата като участник в проведена незаконна група за финансови и данъчни закононарушения.

Четвъртият иск на стойност 73 471,39 е против Трифон Филев. Той е упрекнат за това, че в качеството си на длъжностно лице – митнически контрольор на Министерство на правосъдието „ Калотина “, е взел участие в проведена незаконна група за подкупи.

В Окръжен съд – Силистра се внасят две искови молби. Срещу Лейдие Нури цената на желае е 129 103,18 лева и в него е включена и цената на едно моторно транспортно средство. Тя е упрекната от прокуратурата за това, че не е плащала данъчни отговорности пред локалните управляващи, като не е заявила получени 101 броя дарения от разнообразни лица.

От Дамян Петров се претендира сумата от 115 765,99 лева, както и цената на 1 неподвижен парцел и 1 моторно транспортно средство. Той е с обвиняване от прокуратурата за това, че е свеждал две лица към блудствени дейности за набиране на имотна полза.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР