Комисия в британския парламент разкритикува днес поведението на Консервативната партия

...
Комисия в британския парламент разкритикува днес поведението на Консервативната партия
Коментари Харесай

Комисия в британския парламент: Заплашват ни заради становището ни за Борис Джонсън

Комисия в английския парламент разкритикува през днешния ден държанието на Консервативната партия откакто комисията огласи мнението си, че някогашният министър председател Борис Джонсън е излъгал за празненствата по време на локдауните и съобщи, че са се пробвали да сплашат членовете й, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец комисията по привилегиите - главният дисциплинарен орган за депутатите - установи в отчет, че Джонсън съзнателно е заблудил Народното събрание по невиждан метод по отношение на празненства в офиса му по време на локдауните поради КОВИД-19.

Това мнение и оставката на Джонсън като член на Народното събрание преди публикуването на отчета накара някои от неговите съдружници от ръководещата партия да подлагат на критика комисията, определяйки работата ѝ като " лов на вещици ", " маскараден съд " и “груба правосъдна неточност ".

Бяха посочени осем консерватори, които се пробвали да попречат на работата на комисията, в това число някогашният министър на вътрешните работи Прити Пател, някогашният министър на бизнеса Джейкъб Рийс-Мог и някогашната министърка на културата Надин Дорис.

" Този невиждан и съгласуван напън не повлия на нашето следствие ", се споделя в позицията на комисията. " Въпреки това той имаше доста персонално влияние върху обособени членове и породи обилни опасения за сигурността. "

Комисията, в която болшинство имат членовете на Консервативната партия, прикани Народното събрание да одобри нова резолюция, тъй че никой от законодателите да не може да " оспорва честността " на комисията по привилегиите, когато тя е натоварена с следствието на даден въпрос.

" Това, което депутатите нямат право да вършат, е да се пробват да подкопават следствието или да оказват напън върху членовете на комисията по привилегиите по време на следствието ", се споделя в отчета.

Джонсън, който през 2019 година докара консерваторите до изборна победа, само че напусна поста унизен през септември 2022 г, подаде оставка като народен представител на 9 юни, отхвърляйки по-рано констатациите на предходния отчет като " неистина " и " игра на думи ". Той упрекна членовете на комисията, че водят вендета против него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР