Комисия от представители на три министерства, Изпълнителната агенция по горите,

...
Комисия от представители на три министерства, Изпълнителната агенция по горите,
Коментари Харесай

Решават за защитен статут на морската територия пред плаж Корал

Комисия от представители на три министерства, Изпълнителната организация по горите, община Царево и Областната администрация в Бургас ще би трябвало да реши дали морската територия пред плаж " Корал " да бъде оповестена за предпазена. Заседанието ще се организира в Регионалната екоинспекция в Бургас. Предложението за оповестяването на нова предпазена зона е на сдружението " Да запазим " Корал ".

На какви условия би трябвало да дава отговор една територия, с цел да бъде оповестена за предпазена, изяснява старши специалистът от Регионалната екоинспекция в Бургас Станислав Георгиев:

" Да се разгласи една територия за предпазена, тя би трябвало да разполага с присъщ и незабравим ландшафт и да е местообитание на редки застрашени или уязвими растителни и скотски типове и е належащо надлежно запазване за идните генерации ".

Според него морската територия на плаж " Корал " дава отговор на тези условия: " Нашето министерство се произнася на най-ранен стадий по целенасоченост тъкмо по тези критерии ".

Кметът на Царево Георги Лапчев съобщи, че би трябвало да има публично разискване преди да се вземе решение:

" Забелязваме, че всички тези територии се случват някак си под сурдинка, без това да бъде с нужната прокламация ".

С прибавен план на заповед на министъра на околната среда и водите се планува, в случай че бъде взето решение за оповестяването на нова предпазена околност, в нея да бъдат неразрешени риболова, замърсяването с нефтопродукти, както и развъждането на аквакултури.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР