Комисия от полски експерти е изчислила, че Полша е понесла

...
Комисия от полски експерти е изчислила, че Полша е понесла
Коментари Харесай

Полша понесла щети за близо трилион долара през Втората световна война

Комисия от полски специалисти е пресметнала, че Полша е понесла вреди за към един трилион $ през Втората международна война, съобщи ТАСС.

В оповестено през днешния ден изявление в списанието " Шечи " (Мрежи) депутатът от ръководещата партия " Право и правдивост " (ПиС) Аркадиуш Муларчик, оглавявал комисията, споделя, че нейната цел е била да откри размера на " военните загуби " на страната. Депутатът напомня, че в доклада за военните загуби, направен през 1947 година, полските вреди са оценени на 48 милиарда щатски $ (сегашни 850 милиарда).

Муларчик споделя още, че в близко бъдеще отчетът на комисията ще бъде показан на управлението на Полша и че наличието му ще стане притежание на обществеността, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Смятам, че би била добра концепция документът да бъде оповестен на 1 септември 2019 година, на 80-годишнината от немското нахлуване против Полша ", добавя той.

Темата за репарациите стартира да се разисква в Полша от юли предходната година. Тогава водачът на ПиС Ярослав Качински съобщи, че страната в никакъв случай не е заявявала, че се отказвала да желае репарации от Германия поради окупацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР