Комисионерите на НБА и НФЛ Адам Силвър и Роджър Гудел,

...
Комисионерите на НБА и НФЛ Адам Силвър и Роджър Гудел,
Коментари Харесай

Тръмп: Спортът ни е нужен и трябва да го върнем

Комисионерите на НБА и НФЛ Адам Силвър и Роджър Гудел, както и притежателят на Далас Маверикс - Марк Кюбън, са измежду 14-те авторитетни спортни фигури, които поучават държавното управление по време на пандемията, разгласи американският държавен глава Доналд Тръмп.

Както е известно, НБА спря сезона през предишния месец след болестта на Руди Гобер от ковид. НФЛ пък сега е сред сезоните, само че на тимовете по американски футбол им следва драфт идната седмица, а скоро и подготвителни кампове. От Лигата към този момент оповестиха, че няма да позволяват тренировки на нито един тим, до момента в който изолацията не падне в безусловно всеки щат с франчайз.

"Спортът ни е необходим и би трябвало да си го върнем. Омръзна ми да виждам бейзболни мачове от преди 14 години ", сподели Тръмп.

Освен Силвър, Гудел и Кюбън, съветници на американския държавен глава са комисионерът на МЛБ Роб Манфред, президентът на UFC Дана Уайт, комисионерът на PGA Tour Джей Монахан, комисионерът на LPGA Майкъл Уан, ръководителят на USTA Патрик Галбрайт, комисионерът на MLS Дон Гарбър, ръководителят на WWE Винс Макмеън, вицепрезидентът на NASCAR Леса Кенеди, комисионерът на NHL Гари Бетман, притежателят на тима по американски футбол Ню Ингланд Пейтриътс - Робърт Крафт, както и притежателят на Далас Каубойс - Джери Джоунс.

Докато Силвър и Манфред не чакат мачовете po баскетбол и бейзбол да стартират скоро, Уайт и Макмеън упорстват UFC и WWE да организират своите стратегии. Кечът даже получи позволение да записва на подготвителния си комплекс в Орландо, откакто управляващите във Флорида дефинираха WWE като значим бизнес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР