Комисионер в заложна къща в Русе е подал сигнал в

...
Комисионер в заложна къща в Русе е подал сигнал в
Коментари Харесай

Стана ясно кой е пропял за групата за рекет на депутатския брат в Русе

Комисионер в заложна къща в Русе е подал сигнал в русенската прокуратура против групата на арестувания при спецакцията на ГДБОП в събота брат на аления народен представител Георги Стоилов - Илия Стоилов, оповестява " Монитор ". Николай Н. работел в заложната къща на ул. " Рила " 44, която е благосъстоятелност на 39-годишния Илия, когато изчезнала огромна сума пари. След осъществената кражба, мъжът подал молба и напуснал компанията.

Според жалбата на Николай до Окръжната прокуратура в Русе той бил обвинен за кражбата, след което бил похитен от охранители на обектите на Илия. Той бил застрашен и заставен да подпише запис на заповед. Както заяви в неделя представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, отвличането е станало на 30 март 2015 г, а сумата в записа е била на стойност 100 000 лв..
След подадената от Николай тъжба е формирано досъдебно произвеждане, което обаче е спряно няколко месеца по-късно - през август 2015 година

" Да, правилно е, че е спряно. Делото към този момент е обединено с главното дело на Специализираната прокуратура и няма по какъв начин аз да разясня този въпрос ", сподели пред изданието окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

При съботната спецакция на ГДБОП в Русе, когато бяха осъществени претърсвания и изземвания в заложна къща, бар-ресторант, нощен клуб на депутатския брат и в други обекти, бяха арестувани 10 лица, измежду които Илия Стоилов, брачната половинка му Цветелина и синът на началника на " Пътна полиция " в Русе Маноел Манов.

Цветелина бе освободена против парична гаранция от 2000 лв., с цел да се грижи за детето си, както и охранителят Милен Влахов, който е показал пред съда медицински документи, че е прекарал инфаркт.

Така повдигнатите обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група са към осем индивида, като Специализираният съд реши в ареста да останат шестима.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР