Комисии от инженери-конструктори, определени със заповед на кмета на община

...
Комисии от инженери-конструктори, определени със заповед на кмета на община
Коментари Харесай

Комисии описват опасните къщи след наводнението в Карловско

Комисии от инженери-конструктори, избрани със заповед на кмета на община Карлово и ръководител на Кризисния щаб доктор Емил Кабаиванов, стартират от на следващия ден огледи в потърпевшите от наводнението села Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово. Конструкторите ще обследват потърпевшите здания и ще разказват провалите по тях. Въз основа на събраната информация екипите ще дадат мнение дали съответните постройки подлежат на ремонт, дали са годни за обитаване или би трябвало да бъдат съборени. Окончателното решение ще бъде взето от Общината след деликатен разбор на данните от отчетите на инженерите.

Над 74 единици тежка, междинна и малогабаритна строителна техника работи през вчерашния ден за премахване на вредите в селата Богдан, Каравелово и Слатина. На терен за справяне с последствията от бедствието бяха изпратени 30 камиона, 12 колесни комбинирани багера, 2 булдозера, 2 фадроми, 53 верижни багера, 5 резачки, 12 бобката и други Кризисният щаб поставя старания за привличане на още техника в разчистването и приканва всички, които разполагат с машини, да се свържат с общинската администрация и да я дават възмездно или безплатно.

Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиянство и готвен. Препоръчва се използването й единствено за битови потребности. При отпадане на възбраната от РЗИ, Кризисния щаб ще уведоми навреме популацията.

Кризисният щаб благодари на всички донори, които подкрепят напъните на Община Карлово да се оправи с бедствието.

Банкова сметка за дарения:

IBAN: BG81FINV91508416025382    

BIC FINVBGSF  

ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6

Титуляр: Община Карлово

БУЛСТАТ: 000471365

Код за тип заплащане – 44 51 00

 

Председател на Кризисния щаб и кмет на Община Карлово

Д-р Емил Кабаиванов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР