Комисии от инженери и конструктори започват от утре огледи в

...
Комисии от инженери и конструктори започват от утре огледи в
Коментари Харесай

Инженери и конструктори ще обследват сградите в наводнените карловски села

Комисии от инженери и конструктори стартират от на следващия ден огледи в потърпевшите от наводнението карловски села - Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово. Това заяви кметът на община Карлово и ръководител на Кризисния щаб Емил Кабаиванов. Екипите ще обследват потърпевшите здания и ще разказват провалите по тях.

Въз основа на събраната информация те ще дадат мнение дали съответните постройки подлежат на ремонт, дали са годни за обитаване, или би трябвало да бъдат съборени. Окончателното решение ще бъде взето от общинската администрация след деликатен разбор на данните от отчетите на експертите.

Повече от 74 единици тежка, междинна и малогабаритна строителна техника работи през вчерашния ден за премахване на вредите в селата Богдан, Каравелово и Слатина. На терен за справяне с последствията от бедствието бяха изпратени 30 камиона, 12 колесни комбинирани багера, два булдозера, две фадроми, 53 верижни багера, пет резачки, 12 бобката и други.

Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиянство и готвене. Препоръчва се използването й единствено за битови потребности. При отпадане на възбраната от РЗИ, Кризисният щаб ще уведоми навреме популацията.

На 2 септември, след проливен дъжд от 200 литра на квадратен метър, траял осем часа, бяха наводнени обитаеми места в общините Карлово, Марица и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъ дере, Слатинска, Богданска и Стряма. Най-тежко пострадаха карловските села Каравелово, Богдан и Слатина, където е оповестено бедствено състояние. Засегнати са стотици къщи, разрушена е инфраструктура, мостове. Армията, полицията и доброволци се включват в разчистването на селата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР