Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел представи в

...
Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел представи в
Коментари Харесай

Мария Габриел пред Лез`Еко: Европа иска бързи резултати в борбата с фалшивите новини

Комисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел показа в изявление за финансовия ежедневник " Лез`Еко " упованията си, откакто представители на онлайн платформите и рекламната промишленост й връчиха самостоятелни пътни карти за съответни ограничения за битка с дезинформацията в интернет. Това заяви представителството на Европейска комисия в България, представено от Българска телеграфна агенция.

" Това е първа доста значима крачка, която демонстрира, че всички - включително и обществените мрежи - осъзнават отговорността си в общата битка против онлайн дезинформацията. Кодексът за положителни практики не е на Европейската комисия - той е техен кодекс ", акцентира комисар Габриел. Тя показва, че би трябвало да се отрежат източниците на финансиране на разпространителите на дезинформация. Интернет платформите, също по този начин, би трябвало да отстраняват профилите, които разгласяват дезинформация и да алармират потребителите, когато наличието е популяризирано от така наречен ботове - компютърни стратегии, които наводняват мрежата. Също толкоз значимо съгласно Мария Габриел е да се ускори медийната просветеност, давайки приоритет на качественото наличие и подобрявайки методите за по-добро сигнализиране при положение на открити " подправени вести ". Комисарят се разгласи и за повече бистрота при метода на потребление на логаритмите на онлайн платформите, изключително след аферата " Фейсбук-Кеймбридж Аналитика ".

Мария Габриел акцентира, че това е единствено началото и Комисията деликатно ще следи за поетите задължения. През декември ще бъде изработен разбор на резултатите от използването на ограниченията и Европейската комисия си резервира правото на законодателна самодейност, в случай че е належащо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР