Комисарят по правата на човека към Съвета на Европа Дуня

...
Комисарят по правата на човека към Съвета на Европа Дуня
Коментари Харесай

Съветът на Европа: В Украйна се извършват невиждани нарушения на човешките права


Комисарят по правата на индивида към Съвета на Европа Дуня Миятович осъди " невижданите " нарушавания на човешките права и интернационалното филантропично право от съветската войска в Украйна. Тя направи това в публикувано през днешния ден изказване по време на четиридневната си аудиенция в Киев и покрайнините му, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5076
,,Мащабът и сериозността на нарушаванията на човешките права и на интернационалното филантропично право, които са станали вследствие на експанзията на Руската федерация против Украйна са невиждани``, декларира Миятович, чиято аудиенция не e авансово оповестена от съображения за сигурност.

По думите ѝ " названията Буча, Бородянка, Ирпин или Андрийвка символизират ужасните неща, които бяха осъществени тук ".

За страдание техните поданици не са сами в страданието си. Има още доста хора в цяла Украйна, които са били подложени на невъобразими жестокости. Всеки от тях заслужава правдивост и не би трябвало да бъде забравян, се споделя в изказването, представено от Българска телеграфна агенция.

В него се насочва апел към страните по света " да продължат да поддържат по всевъзможен вероятен метод следствието и преследването на тези нарушавания и тясно да координират напъните си с украинските управляващи, с гражданското общество и Международния углавен съд ".

Дуня Миятович посети няколко обитаеми места в покрайнините на Киев, " всички от които са били подложени на артилерийски обстрел, военни закононарушения и грубост от страна на съветските сили ", се показва в официалното съобщение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР