Комисарят по околната среда Виргиниус Синкевичус призова страните от ЕС

...
Комисарят по околната среда Виргиниус Синкевичус призова страните от ЕС
Коментари Харесай

ЕК призова страните членки да следят отпадните води за COVID-19

Комисарят по околната среда Виргиниус Синкевичус прикани страните от Европейски Съюз да следят отпадните води за COVID-19 през идващите шест месеца, заяви " Политико ".

" Изключително значимо е страните от Европейски Съюз да основат ефикасни системи за мониторинг на отпадните води допустимо най-бързо и да подсигуряват, че съответните данни се дават неотложно на виновните здравни органи ", сподели Синкевичиус за немското издание „ Велт ам Зонгат”. Някои страни и градове към този момент ревизират отпадните води в битката си против пандемията.

Миналата седмица изпълнителният шеф на здравната работа на Ирландия съобщи, че е създадена стратегия за наблюдаване на отпадните води за следене на разпространяването на вируса в разнообразни региони.

Във френската Ривиера скорошен разбор на отпадъчните води сподели, че COVID-19 понижава в района.

" Мониторингът на отпадните води би трябвало да бъде по-систематично интегриран в националните тактики за тестване за разкриване на вируса, дружно със съществуващите подходи за тестване на COVID-19, " добави Синкевичус. " Това е спомагателен инструмент за следене на развиването и подкрепяне на процеса на взимане на решения от органите за публично здраве. "

Еврокомисарят предложи пробите да се проучват два пъти месечно в най-големите европейски градове, с цел да се открие рано наличието на вируса или да се уточни, че регионът е с невисок риск.

През март предходната година учените откриха следи от вируса в отпадните води на холандски град, преди да бъде доказан първият случай, напомня Дойче веле.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР