Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека е

...
Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека е
Коментари Харесай

Комисар по правата на човека призова Радев да не подписва закона за забрана на ЛГБТИ пропагандата

Комисарят на Съвета на Европа по правата на индивида е " надълбоко смутен " от признатия предходната седмица от българския парламент закон против пропагандата на ЛГБТ+ в учебните заведения и прикани президента Румен Радев да не го подписва, съобщи Франс прес.

" Дълбоко смутен съм от закона за възбрана на така наречен ЛГБТИ агитация в учебните заведения, признат неотдавна от българския парламент. Призовавам президента Радев да не го подписва. Властите би трябвало да се борят с дискриминирането и враждебната реторика против ЛГБТИ хората, в това число в навечерието на изборите ", написа Майкъл О`Флаерти в обществената мрежа " Екс ". 

" Избирателите в България, страна член на Европейския съюз, изпаднала в сериозна политическа неустойчивост, ще гласоподават през есента за седми път от 2021 година насам. Бивша комунистическа страна, където публичното мнение е значително враждебно към общността ЛГБТ+, България не позволява нито браковете, нито гражданските съюзи сред хора от един и същи пол ", отбелязва Агенция Франс прес.

" Труд news " напомня, че предходната сряда Народното събрание забрани пропагандата на ЛГБТ+ в учебните заведения, като одобри с огромно болшинство корекция, импортирана от " Възраждане ". 

" Православната черква остро е разкритикувала церемонията по откриването, на която бе отредено място на половите малцинства. България разкритикува също присъединяване на алжирската боксьорка Имане Хелиф и тайванската боксьорка Лин Ю-тин, като съобщи, че те съставляват " другия пол ", отбелязва още Агенция Франс Прес.

Вчера 7038 подписа от жители и 76 неправителствени организации бяха импортирани в администрацията на президента, с искане президентът да наложи несъгласие върху измененията в Закона за предучилищното и учебното обучение. Инициативата е на Фондация " Будителките " и Младежка ЛГБТИ+ организация " Действие ".

Deeply concerned by the recent law passed by `s Parliament to ban so-called `progaganda` in schools.
I call on Radev not to sign it.
Authorities should tackle discrimination and hostile rhetoric against LGBTI people incl. in the run-up to elections.
— Commissioner for Human Rights (@CommissionerHR)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР