Комисари на Агенцията по околна среда в Румъния глобиха 90

...
Комисари на Агенцията по околна среда в Румъния глобиха 90
Коментари Харесай

Румънските власти наложиха солена глоба заради елхата от празни флакони от ваксини

Комисари на Агенцията по околна среда в Румъния глобиха 90 000 леи (35 565 лева.) имунизационния център в Букурещ, в който бе направена анти-COVID елха от празни флакони на ваксини , оповестява телевизия Диджи 24.

В центъра за имунизация в Двореца на децата в 4 бранш на румънската столица бе издигната триметрова елха от празни флакони на имунизациите на Pfizer и Моderna .

Под " елхата " са сложени и кутии с дарове, направени от празни флакони на имунизацията на " Johnson&Johnson ".

Главният комисар на Националната организация за околна среда Мариоара Гатеж заяви, че е получен сигнал за съществуване на структура от медицински боклуци в постройката на центъра за имунизация в Двореца на децата. Контролният екип на службата е открил редица нарушавания, свързани с потреблението и превоза на медицински боклуци.



Наложени са санкции в общ размер от 90 000 леи на уредника на имунизационния център и на оператора, който дава отговор за превоза на медицински боклуци. Транспортната компания даже е получила разпореждане да приключи активността си до премахване на откритите нередности.

Създаването на елхата от над 19 000 празни флакона е лишило стотици часове работа в продължение на няколко дни , заяви на страницата си във Facebook платформата за имунизация " Ро Вакчинаре " (Ro Vaccinare).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР