Комисар Николай Николаев е категоричен, че огънят не е тръгнал

...
Комисар Николай Николаев е категоричен, че огънят не е тръгнал
Коментари Харесай

Какви са причини за пожара в бургаския Психодиспансер?

Комисар Николай Николаев е безапелационен, че огънят не е тръгнал от електрическото табло 

Какви са хипотетичните аргументи за пожара ще стане ясно по-късно, само че към този момент знаем съм сигурност, че не е от таблото. Това сподели пред бТВ шефът на Регионална дирекция пожарна сигурност и отбрана на популацията комисар Николай Николаев.

„ В рамките на 4 минути два екипа на пожарната в Бургас бяха на място. Сигналът беше, че гори ел.табло на деветия етаж. Това е висока постройка и сътрудниците взеха пожарогасители, заради това, че имаше доста хора – 6 на този етаж и още 36 на 10-ти, 11-ти и 12-ти етаж. Нужни бяха повече хора за осъществяване на евакуация “, добави той.

„ Трети екип бе изпратен на място и дружно с личния състав евакуирахме хората от горните етажи, защото димът се разпространяваше там и имаше заплаха за тях “, сподели още шефът на бургаските огнеборци. 

На въпроса в какво положение е обгазения пациент пък шефът на Психодиспансера " Проф. доктор Иван Темков " доктор Надя Желязкова отговори, че на този стадий няма информация за влошено положение. „ Надявам се през днешния ден да го върнат! Беше оставен за 24 часа за наблюдаване. При качването в колата за спешна помощ бе съответен “, посочи тя. 

Много съм горда с екипа си, сподели тя, откакто кореспондентът Лора Стаматис посочи, че доста бързо и съответно са работили и лекарите, и охранителите, които били леко опушени, само че удовлетворени, че са съумели да изведат на безвредно място пациентите. 

„ Лекарите, медицинските сестри и санитарите са работили професионално, съответно и с наредбите на пожарникарите, които вършат постоянно образования за това по какъв начин да се държи личния състав в такива случаи “, добави доктор Желязкова. 

„ Най-много са потърпевши стените на коридорите и пода. В стаите няма провали “, сподели още тя. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР