Комисар Джеймс О`Нийл от полицията в Ню Йорк заяви, че

...
Комисар Джеймс О`Нийл от полицията в Ню Йорк заяви, че
Коментари Харесай

Кошмарът в Ню Йорк е голям! Атентаторът се е врязал с камиона си в училищен автобус

Комисар Джеймс О`Нийл от полицията в Ню Йорк съобщи, че измежду потърпевшите в резултата на ужасяващия атентат в Манхатън са се оказали и пасажерите от учебен рейс, който се е оказал на пътя на нарушителя. Той посочи, че става въпрос за две деца, който най-вероятно са учели в напълно близо разположеното учебно заведение, както и двама възрастни. Напомняме, че по публични данни, жертви на атентата в Манхатън, при който 29-годишен мъж блъсна с камион велосипедисти и пешеходци, са 8 души, а още 11 имат пострадвания. Американските издания оповестяват, че машината, с която е осъществена злокобната офанзива е била взета чартърен. Междувременно, ABC News заяви, позовавйки се на източник в полицията, че нападателят, който погуби 8 души, е 29-годишният Сайфулло Саипов, гражданин на Тампа, роден в Узбекистан.

Той е бил въоръжен с револвер за пейнтбол и пневматичен револвер, заяви комисар Джеймс О Нийл на конференция. Органите на реда са съумели да го ранят в корема и арестуват по-късно. Служителят на полицията, който е прострелял атентатора се е намирал инцидентно на мястото на случая.

В същото време, Тод Старнс, водещ от тв канала Fox News, заяви на страницата си в Туитър, че водачът на камиона е крещял " Аллах Акбар ". Засега няма публично удостоверение на тази информация.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР