Комисар Атанас Илков е назначен за временно изпълняващ длъжността директор

...
Комисар Атанас Илков е назначен за временно изпълняващ длъжността директор
Коментари Харесай

Чистка и в ГДНП - освободиха директора на службата

Комисар Атанас Илков е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Главна дирекция " Национална полиция ". Досега поста се заемаше от основен комисар Венцислав Кирчев, а Илков беше негов заместител. Кирчев бе назначен за началник на ГДНП при започване на януари т.г. Дотогава той оглавяваше Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково. От вътрешното ведомство не оповестяват аргументите за рокадата, за която излиза наяве единствено ден, откакто служебният министър Иван Демерджиев съобщи, че в Министерство на вътрешните работи няма да има всеобща чистка.

През 2014 година Атанас Илков ръководеше Групово дело " Криминална полиция ", само че беше освободен от Министерство на вътрешните работи след злощастната акция на баретите в Лясковец. Тогава при офанзивата на барикадиралия се в дома си Петко Петков почина командосът Емил Шарков от Специализирания отряд за битка с тероризма. Илков бе уволнен, само че апелира и завоюва делото. Така се върна в системата на Министерство на вътрешните работи като зам. шеф на полицията в Пловдив, която по-късно оглави.

По-късно бе изместен като началник на униформените в Кърджали, а по-късно изместен на работа в Казанлък като началник на Центъра за специализация и професионална подготовка. Последно той бе заместник-директор на Главна дирекция " Национална полиция ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР