Комиксовата култура е световен феномен, който през последните тодини се

...
Комиксовата култура е световен феномен, който през последните тодини се
Коментари Харесай

Жената котка, Батман, Барби: Как супергероите оживяха в София

Комиксовата просвета е международен феномен, който през последните тодини се радва на голямо развиване, почнало с първия игрален филм за “Железният човек ”. Филмите черпят ентусиазъм и основават невероятни кино мечти, които превъплъщават комиксовата страница на кино екрана.



Снимка: Георги Сарафов, darik.bg

Изложенията за известна просвета (pop culture) стартират още през 70-те години на 20-и век в хотелските фоайета и на тях не се е гледало със съществено око. 40 години по-късно ревюто “San Diego Comic Con ” e събитие от международен мащаб, което дефинира креативната посока в комиксовата и филмовата промишленост. България също е дала нещо на светаи продължава да го прави все по-качествено, с всяка минала година.



Снимка - Георги Сарафов

" Aniventure Comic Con " e най огромното събитие за cosplay (превъплъщаване в герой), манга, комикси и филми в България. Посещаемостта тази година беше голяма. Сред посетителите беше и Георги Сарафов от със своя документален видео и подкаст " На локация ".

Хиляди фенове се събраха на едно място, с цел да покажат по какъв начин наподобяват като фантастични герои. Не липсваха и голям брой креативен работилници, панели за въпроси и отговори, български и задгранични актьори, както и няколко подиуми, на които да се изявят.



Снимка: Георги Сарафов, darik.bg

Хубава атмосфера, изпълнена с прелестни хора, книги, комикси, видео игри и филми. Изложението несъмнено съумя да трансформира празнуването на известната просвета в традиция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР