Комиксите и графичните романи не са предназначени само за детската

...
Комиксите и графичните романи не са предназначени само за детската
Коментари Харесай

„Дъга“ се завърна с първо официално представяне в Дарик кафе

Комиксите и графичните романи не са предопределени единствено за детската читателска публика. Разказите в картинки са способни да опишат прочувствена история и да изградят среда за фантазията на зрелите фенове.


Легендарната комикс антология “Дъга ” направи публично своето завръщане и първо показване на печатното издание в ефира на “Дарик кафе ”. Денис Българанов, текстов редактор и Джулиано Димитров живописен редактор и създател на Дъга, разкриха забавни елементи по концепциите за основаването и бъдещия живот на новото издание.



Антологията „ Дъга “, том 1



Антологията “Дъга ” съдържа в себе сиистории на художници от именитото първо издание на комиксовото списание. Авторите желаят “Дъга ” още веднъж да се трансформира в креативния образец за българско графично изкуство. За задачата сдружението " Комикс манифактура " се грижи за демократичния избор на отпечатване творбите на художниците, като дава късмет и на нови създатели, вплетени с комикс историите на към този момент познати създатели.



В този първи том читателите могат да открият 9 комикса. 8 са праволинейни, до момента в който 9-тият е комикс игра вид “избери самичък своето премеждие ”. Изданието включва комикса “Бонзай ” от създателя на „ Бион ”, Даниел Атанасов – Сатанасов. “Бонзай ” споделя предисторията на Гентацу и по какъв начин е станал дребен кавгаджия. Между страниците на Том 1 ще откриете и две неиздадени в България до момента истории от сръбската поредност „ Вековници ” на Марко Стоянович, с художник Иван Беров. Също по този начин, комиксът „ Русалии ” от Мая Бочева.



Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР