Комиксите Дъга“ се завръщат с девет нови истории от познати

...
Комиксите Дъга“ се завръщат с девет нови истории от познати
Коментари Харесай

Списание Дъга“ се завръща

Комиксите „ Дъга “ се завръщат с девет нови истории от познати към този момент създатели и млади актьори. Разказите в картинки са събрани в антология, която ще бъде показана на Софийския панаир на книгата в Националния замък на културата, оповестява Андрей Андров, ръководител на съдружие „ Комикс манифактура “.

Събитието ще се състои на 6 декември в Националния замък на културата (НДК). В тома са включени комиксът „ Бонзай “ от създателя на „ Бион “ – Даниел Атанасов – Сатанасов, две неиздадени у нас истории от сръбската поредност „ Вековници “ на Марко Стоянович и художника Иван Беров, както и „ Русалии ” от Мая Бочева.

Останалите произведения са „ Пирамидата “ на Андрей Андров и илюстратора Джулиано Димитров, „ Разни Фантасмагории “ на Мартин Черногорски и Маргарита Стефанова, „ Без купа “ на Калоян Томов, „ Прокълнатият Сапфир “ на Емануела Кръстева и Антонио Стефанов “ и „ Лехаш “ на Лъчезар Стоянов и Калоян Томов.

„ Идеята за възобновление на емблематичното списание се зароди с въпроса „ Няма ли да е крепко да видя нов брой на „ Дъга “? Мухата ни пусна нашият другар Симеон Захариев. Това ни възпламени и последователно започнахме да „ откриваме топлата вода “ за това по какъв начин се прави „ Дъга “. Две години и една пандемия по-късно, най-сетне можем да му се порадваме “, разяснява Андрей Андров, който е и редактор на антологията.

Визуален редактор е Джулиано Димитров, Денис Българанов е редактор и коректор, а Стефан Митов – графичен дизайнер. Томът се издава от „ Потайниче “.

„ Дъга “ е българско детско комикс списание, чийто първи брой е публикуван през 1979 година С спирания изданието излиза до 2004 г. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР