Комиксът от 1938 г., в който Супермен се появява за

...
Комиксът от 1938 г., в който Супермен се появява за
Коментари Харесай

Най-скъпият в историята: Комикс със Супермен беше продаден за 6 милиона долара

Комиксът от 1938 година, в който Супермен се появява за първи път, е продаден на търг за 6 милиона $, като стана най-скъпо продаденият комикс в историята. Когато този брой на комикса е пуснат преди 86 години, той е коствал единствено 10 цента, съобщава Heritage Auctions.

Въпреки възрастта си копието на комикса е в положително положение, цветовете са запазили наситеността си, а изданието има леки драскотини по горната част.

В аукционната къща цената на този брой се акцентира от обстоятелството, че обособените страници са били оценени на стойност 60 хиляди $ всяка. Други екземпляри също са продадени за рекордни суми, в това число един през 2021 година, който е закупен за 3,6 милиона $.

Комиксът е основан от американските писатели Джери Сийгъл и Джо Шустър. Разказва историята за произхода на Супермен като извънземно дете, изпратено на Земята, кдето среща обичаната си Лоис Лейн.

Аукционната къща назова този комикс " най-важният и авторитетен комикс, оповестен в миналото ", тъй като точно той срещна света със Супермен - един от най-разпознаваемите герои на американската поп просвета, трансформирал се в воин на блокбастъри, книги и първообраз на играчка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР